top of page

Opetusluvalla opettaessa

Opettaessa opetusluvalla tulee ajokokemus ja -rutiini autokouluopetusta enemmän, mutta välttämättä kaikki liikenteellisesti oleellisia asioita ei tule käytyä läpi tai niihin jää jopa virheitä. Yhdistäessä koti- ja ammattiopetus voidaan yhdistää molempien edut ja päästään oppilaan kannalta parhaaseen oppimistulokseen ja turvalliseen liikkumiseen liikenteessä.

Jos perheessä on automaattivaihteinen auto tai oppilaalla on oppimisvaikeuksia, voidaan opetusta täydentää näiltä osin autokoulussa. Tulevaa kotiopetusta tehostaa jos opettaja on mukava autokoulun ajotunnilla saaden ammattilaiselta vinkkejä mihin opetuksessa kannattaa kiinnittää lisää huomiota.

Opetuslupaopetus alkaa oppilaan osalta EAS- koulutuksella jos aiempaa ajokorttia ei ole. Tämän lisäksi  suosittelemme oppimisympäristö hankkimista teorian oppimiseen. Ajotunti käsittelyopetukseenkin voi helpottaa merkittävästi auton teknisen hallinnan oikean tavan opettelua.

Kotiopetuksen aikana muutama ajotunti liikenteessä liikennesääntöjen oikean soveltamisen varmistamiseksi tukee harjoittelua kotiopetuksessa. Liikenneopettajalta voi kysellä askarruttavia asioita ja näin saadaan varmuutta ajamiseen.

Opetuksen loppupuolella tulee suorittaa RTK eli riskientunnistuskoulutus (voi suorittaa ennen teoriakoetta, viimeistään ennen ajokoetta), jossa käydään läpi käytännöllisesti liikenteen vaaroja ja niihin varautumista sekä koetaan käytännössä liukkaalla ajamisen riskejä (mm. hallinnan menetys) liukasradalla.

OTA YHTEYTTÄ NIIN SUUNNITELLAAN TEILLE PARAS TAPA TURVALLISEEN LIIKENNETAIDON OPISKELUUN!

bottom of page