top of page

Opetusajoneuvot

Autot:

  • VW T-roc 2023, manuaalivaihteinen

  • SEAT Arona 2019, 

        automaattivaihteinen

        

Mopot:

2 kpl Honda NPS50 Zoomer vm. 2011 & 2013

IMG_9335.JPG
Mopo.jpg

Mopo-opetuksessa käytössämme on kaksi Honda NPS50 Zoomer -skootteria. Zoomer on ylivoimaisesti markkinoiden paras mopo koulutuskäyttöön. Se on variaattorivetoinen, siis automaattinen mikä helpottaa liikenneympäristön tarkkailua ja liikennetilanteeseen keskittymistä. Sinun ei siis tarvitse jännittää mahdollista moottorin sammumista, kytkimen käyttöä ja vaihteiden vaihtamista.

Monet markkinoiden skootterit ovat yllättävän korkeita ja painavia, jolloin niiden hallinta voi olla varsinkin lyhyemmille kuljettajille ylivoimaista. Zoomer on yksi markkinoiden matalimmista mopoista istumakorkeuden ollessa vain 73 cm. Se on myös yksi kevyimmistä, painon ollessa täyteen tankattuna vain 89 kg. Zoomerin polttoainesäiliö on vieläpä sijoitettu alas astinlaudan alle, jolloin mopon painopiste on erittäin matalalla, mikä helpottaa käsittelyä.

Karkeasta muotoilustaan huolimatta Zoomer on teknisesti edistyksellinen: 4,1-hevosvoimainen 50-kuutioinen nelitahtimoottori on huippumoderni, nestejäähdytteinen ja varustettu PGM-FI -polttoaineen ruiskutuksella sekä startittomalla magneettokäynnistyksellä. Sähkökäynnistyksen lisäksi tarjolla on akun pettäessä käyttövarma poljinkäynnistys.

Sivistyneen ja vääntävän moottorinsa ansiosta Zoomer onkin erittäin miellyttävä ajaa: se ei haise eikä savuta, ja nopeus säilyy hyvin yllä jyrkissäkin mäissä. Myöskin hidasajossa, sekä käsittelykokeen tehtävässä että liikenteessä, jo alakierroksilta muhkeasti vääntävää nelitahtista on leppoista käsitellä.

Tule sinäkin tyyppaamaan etenkin ison veden takana Yhdysvalloissa kulttimaineen saavuttanutta Zoomeria!

bottom of page